Buscant la pau

Imatge

No som un moviment d’atac, som la resistència. Quan algú ens acusa de violents per ocupar cases, per cremar banderes, per voler canviar el món, sovint se’ns diu autoritaris. Però estem molt lluny d’això. No fem ofensa, fem defensa. Alguns des de que naixem, altres des de que despertem de la letàrgia a la que ens sotmeten a cada racó de la societat. Ja ho deia Raimon. Busquem la pau, la llum, alguns fins i tot a déu.

Però no busquem la pau a través de guerres imperialistes a Sudamèrica, Àfrica o Àsia, o de tenir una faena on les persones que treballen siguen les que menys beneficis obtenen, i les condicions en que ho fan  van empitjorant-se a cada crisi estructural del capitalisme salvatge (que és de l’única manera que pot sobreviure el capitalisme).

Tampoc busquem la llum a costa de l’obscuritat de la resta, de l’invidualisme egocèntric d’aquells que tan sols s’ocupen d’ells mateixos i obliden que el món és un intercanvi constant d’energies entre totes i tots, i creure el contrari és una palla mental que tan sols poden permetre’s les persones privilegiades i amb una visió molt parcial de la realitat humana.

I per descomptat, qui busca a déu en qualsevol de les seues formes no ho fa mitjançant la construcció de palaus d’or i caritat simbòlica per calmar la consciència. Qui busca a déu ho farà com feia Jesucrist, o Emiliano Zapata, repartint allò que ens ha donat la naturalesa i deixant que cadascú trobe el seu propi camí en llibertat, tinga la creença que tinga, i siga del color o sexe que siga.

Mentre no se’ns deixe actuar amb eixa llibertat seguirem lluitant. Però no per atacar ni acumular riqueses. Ho farem per recuperar el que és nostre per dret humà. I resistirem, clar que sí, fins al final.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s