Res té essència. O canviar, o morir.

Mira’t la sola de la sabata, i voràs que res del que xafes té essència. És un invent, una mentida piadosa, perquè el cap fliparia massa si no tinguera una creença. Al final de tot ve la mort, i s’ha acabat. Tu, jo, ella i ell. És l’únic inevitable de la vida. Així que fins que arribe estrangula la vida, la teua. No podem deixar que ningú ens diga com hem de viure. Inventa’t essències, identitats, sentits metafísics, totes necessitem la droga. Probablement un boig de manicomi sàpiga més de tot això que nosaltres i per això no li deixen eixir. No van a permetre que els Randle McMurphy’s s’escampen tranquil·lament. I si algú creu que açò és alguna merda d’artifici literari que vaja a fer-se palles mentals amb algun llibre d’autoajuda. Són expressions de dolor pur i dur, d’incomprensió. De voler ser un xiquet de nou, sense estes rallades i viure en la tranquil·la ignorància, o innocència, abans de ser devorat pel llop humà actual. De ballar totalment desinhibit i per un moment ser feliç plenament. De cagar-me en tanta autocompassió de classe mitjana, i viure d’una punyetera vegada. De ser valent, valent de veres. Ser una contradicció constant és esgotador, pareixerà bonic contat, però no ho és. Perquè açò no té una moralitat. Toca canviar, o morir.

Anuncis

2 thoughts on “Res té essència. O canviar, o morir.

  1. Voldria creure que encara queda essència en els racons del planeta i en tribus i paratges a punt d’extinguir-se per la cobdícia, voldria drogar me de lo desconegut ple d’emocions i ferme a la mar, conscient de tornar a casa i veure el mateix, conscient de desinhibir la meua ment però viure valent

    • Hi ha llocs que resistixen més el canvi, que no són vampiritzats pel progrés indiscriminat, però tenen clar que res té essència, que tot canvia, que res permaneix. L’únic que no mor mai és l’energia constant que evoluciona, es transforma i dóna lloc a cadascuna de les nostres vides (i morts). Però això actua pràcticament en el caos, en un ordre que mai comprendrem perquè som una puça limitada en l’infinit de l’univers. Tu eres valent amic, molt valent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s