Cabrejar-se i cagar-se en tot per sentir que la vida pot ser bonica

Cabrejar-se és, com tots els sentiments, quasi sempre igual, però a la vegada diferent. Per sort amb el temps aprenem a gestionar les emocions i saber com i quan traure-les més cap a fora sense que això ens afecte tan negativament. Açò no vol dir que ens ho guardem i traguem. No confonem canalitzar amb reprimir. El cabreig s’ha de traure d’alguna manera. A mi escriure m’ajuda a això, i més quan sé que vaig a compartir-ho, perquè en certa mesura encara sóc políticament correcte, més del que m’agradaria, i no m’agrada revelar al complet el que estic pensant quan es tracta d’un tema tan personal. No serà així en este cas, o almenys no tant.

Arrel d’una història personal que m’ha provocat frustració i ganes de trencar-li la cara a algú, he fet una llista amb 5 actituds que em provoquen cabreig, asco i/o decepció. Allà va:

Les persones auto-compassives. La vida és una lluita constant, on no ens podem acomodar molt de temps si volem ser persones de qualitat ni volem rebre pals per tots els costats; lamentar-se i autocompadir-se constantment tan sols du a la frustració personal. Per poder mantindre este estatus, la persona auto-compassiva ha d’atacar tot pensament més atrevit, valent o rebel, ja que admetre o aplaudir eixes actituds en altres denotaria que la mateixa persona és una covard, cosa que mai admetrà, ja que voldrà seguir creient que ell/a fa tot el possible i que la culpa de tots els mals és externa. No obstant, com l’alcoholisme, açò té cura, i el primer pas és admetre-ho.

– Les dobles morals. Ja la idea de la moralitat en sí em pareix arcaica, però encara es torna més greu quan aquesta és ambigua, interessada o simplement dubtosa. El judici moral, especialment aquell que canvia segons a qui es jutja, em pareix mesquí, nefast i deshonrós. Aquells que tenen doble moral són especialment indulgents amb ells mateixos, mentre no dubten en dilapidar a qualsevol que no estiga del seu costat.

– Els/les puristes. Pot sonar molt hippie, però no hi ha res pur, tot ve d’una mescla anterior, i això és impepinable. Per tant mai entendré ni em semblaran bé les actituds puristes. Tot té una història anterior, per molt que alguns s’empenyen en el contrari. Podrà agradar-te molt una manera de fer música, pintar, escriure o ballar, però mai digues que el motiu és que és pura, ja que probablement el seu autor/a et prendria per ignorant si ho feres.

– La ignorància, que és molt valenta. Deia Bukowski que els valents són aquells que no són conscients del perill, els ignorants. Agafant esta afirmació amb pinces i pegant-li la volta, m’atrevisc a dir que més que els valents siguen ignorants, pense que els ignorants són valents, que no és el mateix. S’atrevixen a afirmar autèntiques animalaes, i és així com apareix el masclisme, feixisme i altres -ismes tan eliminables de la faç de la Terra.

Les persones que saben el que et convé. Són aquelles que et parlen amb actitud paternalista i condescendència, com si t’estigueren donant permís per a tot. Les mateixes que no han sigut capaces de superar moltes pors en la seua pròpia vida i que si s’aturaren a vore què han fet al llarg dels anys es deprimirien. Ànimes bessones de les persones auto-compassives, podran ser més o menys explícites, tolerants o amables, però d’alguna manera et faran saber que la vida que dus no és la correcta, i que si seguires els seus consells probablement tindries un camí de major èxit i realització personal.

Estes són algunes de les actituds que de manera repetida he vist al llarg dels anys al meu voltant proper i llunyà, incloent-me per descomptat a mi mateix (la falta d’autocrítica requeriria un post sencer, o diversos). Pense que cap d’estes maneres de fer les coses s’ha de tolerar; la forma i el temps que cadascú emprarà per treballar en elles és molt personal, però per la mort de déu, fuck them! Així ens aproparem cada vegada a un món més bonic i just, que és el volem aconseguir totes, no sols els hippies 😉

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s